vinnarlåten.

såg tyskland och vinnar bidraget från i lördags.
jag gillade låten den var kul. men hon som sjung kändes lite som Amy Dimond (damond, eller hu stavas det?) det var i alla fall min första tanke. och dålig engelska hade hon också, men vad gör det när låten är rolig?

later

<3

Idag har jag och alfred vart tillsammans i 11 månader.



Later

Smultronstället

Idag har jag vart på smultronstället i söderköping med familjen B och Markus.
Vi käkade jättegod glass och pratade lite om framtiden osv.
Det var vår avslutning för detta året och jag har nog inte fattat att om två veckor så är jag inte ungdomsledare för alla dessa underbara ungdomar här uppe längre.
Nej då börjar jag pånytt på ett helt annat ställe. Jag flyttar hem till Ytterby och gör lite annat.
Men jag har ju alltid kvar alla mina fina vänner här uppe och Alfred bor ju här så jag kommer tillbaka.
Fast det är ändå sorgligt.

När vi ätit klart glassen och snackat en stund så gick vi upp för flera hundra trappor för att komma upp på ett berg där man kunde se hela söderköping från, det var jobbigt att gå upp och jobbigt att gå ner. Men det var en fin utsickt och jag fick tränat lite på köpet.

Imorgon kommer gagnef till oss här på vikbolandet så vi skall umgås med deras ungdomar imorgon, skall bli kul. Det är ju tre av mina konfirmander som kommer och dem har jag inte träffat ännu så det skall bli kul.

Snart börjar fotbolls VM och jag kommer nästan hela VM för jag är på konfa. Men det är det helt klart värt. Jag missar ju inte finalen så det ör gött.

Idag fick jag också en Psalmbok utav kyrkan som tack för att jag hjälpt till som ledare där med deras konfirmander. Jag blev superglad, jag har sedan ett tag tillbaka väldigt gärna velat ha en psalmbok och nu har jag en. TACK ÖSTRA HUSBY KYRKA!

Later

Konsten att skriva ett total ointressant inlägg

Hejhej.
Idag har jag vart i skolan som vanligt. Det var gött.
Är galet trött idag så nu i slutet blev det rätt flumm, men det vara bara roligt.
Jag har även köpt vm-krönikan från 2002 idag ihop med aftonbladet så den skall jag kolla på ihop med alfred sen.
göttgött.

nej nu skall jag betala lite räkningar.



Later

tankar.

hejhej. Tyvärr så togs det inte så mycket bilder i fredags så jag har tyvärr inget att visa.

Men jag vill bara nämna två saker som jag har reagerat väldigt mycket över den senaste tiden.
Jag läser endel bloggar och kan tycka det är underhållande, men det är sån sjuk smutskastning av och på varandra.

Det första jag vill säga lite om är ju just denna smuttskastning på varandra.
De största bloggarna i sverige hänger ut varandra hej vilt utan att tänka på att de är faktiskt är dem som sätter trenderna inom blogg världen.
Unga tjejer är inne och läser och har dessa tjejer och killar som förebilder och idoler. OCH ändå tar de inte sitt ansvar och visar hur vi skall beete oss mot våra med människor. Jag tycker det är tråkigt och hade jag vart ett av företagen som har annonser hos dem så hade jag tänkt mer på mitt ryckte och tagit bort min annons där ifrån.

Jag tycker faktiskt att dessa stor bloggare har ett ansvar och visa hur man skall använda sin blogg, de säger ju ändå att det är deras jobb. Lika så som en lärare måste ta sitt ansvar att se till att hon följer skolplanen och lär ut rätt undervisning. Så tycker jag att en bloggare måste ta sitt ansvar och använda och sända ut bra signaler på hur man skall sköta sig och hur man skall använda sin blogg.

Fast vad vet jag, jag har ingen stor blogg (och det är jag glad över) och har absolut ingen aning om hur det är att ha det heller. Men jag vet att jag tycker det är otroligt oansvarigt att bete sig som många av de största bloggarna gör. Speicellt när de vet hur lätt man som läsare påverkas. Och sedan säga att det är upp till mig att ta åt mig av de dem skriver eller inte, det är ju bara en löjlig undanflykt för att inte behöva ta sin del i ansvaret.

Den andre saken är att jag tycker det är tråkigt att man måste göra narr av sin religion för att fördomrna skall spräckas.. Jag skulle aldrig vilja (kommer aldrig göra heller) göra narr av kristendomen bara för att folk skulle spräcka sina fördomar som tex att Gud hatar homosexuella (vilket han inte gör) men som många tror. Det är en REN fördom som de bla grundar i att kyrkan inte vill att honomsexuella skall gifta sig i kyrkan.

Jag tycker personligen att man skall visa i sitt sätt att vara på, bemöta människor och göra som man säger. Tex jag säger till någon, du måste sluta ljuga så ljuger jag själv. Vilket bara visar på att jag har dubbelmoral.
Jag tycker det är ett bättre sätt att leva som man lär än att göra narr av sin religion. Jag tror också att det är ett bättre sätt att spräcka fördomar om sin religion. Jag tror också att ens tro och religion blir tagen på större allvar om man lever som man lär. Och framför allt så gör vi inte narr av Gud.

Later


Bibelgala

Hejsan!

ikväll slall vi ha bibelgala på Falketorp med ungdomsgruppe. Det skall bli riktigt kul.
Det är även avslutning för ungdsomgruppen idag (nästa vecka kommer gagnef så då kan vi inte ha den) så det är min sista ungdomsgrupp här uppe som ungdsomledare, känns sorgligt faktiskt.
Men nångång måste vara den sista och jag vet att Gud har andra planer för mig. Det har vart ett underbart år här uppe med alla UNDERBARA ungdomar och andra människor i föreningen. Detta är ett år jag aldrig kommer glömma.
Och jag känner så otroligt mycket kärlek för alla mina ungdomar, ni kommer föralltid vara min BARN!

Men eftersom det är bibelgala så betyder det att man får klä upp sig lite extra vilket jag tycker är väldigt roligt.
Och eftersom jag inte har min kamerasladd här så får jag helt enkelt fota med mobilen, mobbat men sant. haha

Ni får se lite bilder från kvällen imorgon.
Här får ni tre bilder på mig.
Jag försäkte fota frisyren, gick dock inte så bra.





vad skall ni göra ikväll?

Later

Bästa vännen

gokväll i alla stugor.

Bibelstudiet hos mig var bra, dock käkade dem upp min frukost (läs det med frukosten ironiskt).

Efter bibelstudiet hade jag ett härligt samtal med Martina. Jag behövde det, hon behövde det. Vi är bäst!
Jag saknar henne så galet mycket, Martina är ju trots allt min bästa vän och vi har gått igenom så mycket.
Vi hade till och med en period där vi inte umgick eller inte snackade med varandra på nästan ett år.
Men på balen den 2 Juni 2008 så blev vi vänner "igen" och sen dess har inget kunna skilja oss från varandra. Inte ens att jag flyttade till skåne eller att jag efter det flyttade till Vikbolandet.
Nej, vi är helt enkelt menade att vara vänner. Och det tackar jag för.
Jag vet att vad som än händer så kommer Martina alltid finnas där för mig och det inget jag någonsin tvivlar på.

Det är verkligen en välsignelse att ha en vän som Martina i sitt liv.
Jag har fler vänner som jag vet alltid finns där, men det är speciellt med Martina. För ända sen vi blev vänner den 23 juni 2006 så har vi vart så sjukt bra vänner och du är verkligen min BÄSTA vän.


Jag och Martina i somras.

Jag älskar dig!

Later


SJUKT!

Jag satt och läste i Bibeln och läste den 139 psalmen och i den 16:onde versen står det:
"Dina ögon såg mig när jag ännu var ett outvecklat foster. Alla mina dagar blev skrivna i din bok, de var bestämda innan någon av dem hade kommit."

När jag läste detta så kände jag en enorm bekräftelse, en bekräftelse av att vara velad. Gud ville mig. För Gud såg mig och hade stora planer för mig redan när jag var ett outvecklad foster. Redan då var också alla mina livsdagar inskrivna i LIVETS BOK! Det är en enorm trygghet att veta att Gud har vart med mig redan innan jag fanns till.

Gud är också med alla de barn som inte fötts än. Eller alla de barn som dör i aborter varje år.
Det var också en sak jag tänkte på när jag läste denna vers. Gud vill oss och alla människor på denna jord. Födda som ofödda och ÄNDÅ görs det 38 000 aborter varje år i Sverige, det är 190 stycken VARJE DAG. Det är skrämande siffror och jag blir uppriktigt ledsen över att veta att det är 190 liv som släcks varje dag för att vi människor sätter oss över Guds vilja och bestämmer vilka som skall få leva och inte leva..

Sverige är också det land som gör flest aborter varje år i västeuropa. Jag känner bara skam över detta. Det är pinsamt att vi beter oss så. Det är pinsamt att vi i västeuropa med så mycket pengar och med det stöd som vi kan få av vårt samhälle idag gör flest aborter. Det som är mest pinsamt och skamligt med allt detta är att vi inte verkar skämmas över det... Skämas över att vi tar död på ett liv.

En annan tanke som slår mig är. Tänk om det vart jag.? Tänk om min mamma och pappa inte ville behålla mig, behålla det som Gud gav dem.

I Sverige har vi fri abort vilket betyder att kvinnan kan bestämma helt om hon vill göra abort eller inte, och det  kan inte ens bli någon diskussion om det för kvinnan bestämmer helt över sin egen kropp.
Så om manen ifråga vill behålla barnet och inte kvinnan så har han inget att säga till om.. Vill kvinnan använda abort som preventivmedel eller göra sig av med ett fullt friskt barn (som det oftast är) så gör hon det utan att någon kan hindra henne. Inte ens om hennes enda anledning till att göra aborten är att barnet har fel kön kan något hindra henne.

Jag skulle kunna sitta här hur länge som helst, men jag blir bara uppröd.

Men jag tänkte ge er ett cistat av Moder Théresa

Det är en sak jag känner att jag måste dela med er alla. Det största hotet mot freden i dag är det oskyldiga ofödda barnets rop. För om en mor kan döda sitt eget barn i sitt eget sköte, hur mycket mer kan då inte du och jag döda varandra?

Moder Théresa, när hon tog emot Nobels fredspris 1979

Later

åska

Idag började dagen väldigt bra. Vaknade pigg som en mört och när jag satt och åt frukost så snackade jag med Johanna vilket var väldigt trevligt.
Då blev jag på ännu bättre hurmör än jag var innan. DU ÄR SÖT GULLIS, skall bli kul att träffas i sommar. :)

Sen när jag kom till skolan fick jag ju träffa alla söta små elever också, vilket alltid är lika trevligt.
Idag kryllade det dock av blivande 7:or (alltså 6:or) från skolor runt om på vikbo.
Dem fanns över allt och dem var söta, små och rädda såg dem ut. Men jag förstår dem man är inte så kaxig när man kommer till en helt ny skola.

Sen började det regna jätte mycket och åska, och om det är något jag verkligen ogillar så är det blixtar och åskar. Och dte blev bara värre och värre så tillslut satt jag där och grät, usch!
Nu har det börjar åska också, men nu har jag dragit ur alla kontakter och väntar på Maria så jag känner mig ändå lugn. Nu kom hon ockås :)

Ikväll är det bibelstudie hos mig. Vet inte riktigt hur alla skall få plats, men finns det hjärterum så finns det stjärterum.


Malin och Johanna.

Later

tre saker.

Hejhej!
hoppas ni mår bra!
Jag vill dela med mig utav tre saker denna dagen.


  • Det första är Tobbe Dauns musikvideo (han som var med idol förra året om ni inte vet vem han är) den är riktigt bra och jag tycker den bör uppmärksamas på min blogg


  • Det andra är att jag har en GALET underbar sommar framför mig. Jag längtar gärnet. Det är allt från bröllop, åhus konfaläger, Gotland, puls till att bara chilla med vänner. DETTA KOMMER BLI EN HÄRLIG SOMMAR!


  • Det tredje är att vi har en god Gud som älskar oss över allt annat, han ÄLSKADE ihjäl sig för oss för att vi skulle kunna vara tillsammans med honom igen, trots synden och ondskan. För att det inte skulle finnas något hinder ivägen om vi vill vara med honom. DET ÄR KÄRLEK PÅ HÖG NIVÅ!


Jaa, det var allt jag kände att jag ville dela med mig av idag.


Kärlek.

Later

ännu fler bilder

eftersom cissi (en av mina få trogna läsare, antar jag!!) gillade mina bilder så mycket.
Så tänkte jag att jag skulle visa lite fler bilder för er.
Så här får ni (cissi hoppas du gillar detta lika mkt)
kan också säga att det är bilder allt från helsjön i januari till i helgen när sofie var här.
ENJOY!


anny och jag, helsjön.
fin ett fel?!?

en grön mössa som Lisan har stickat

hjärta

alfred på ica

jag på skolan

alla hjärtans dag

lite utav hanna och jag.

hanna

bästaste skon genom tiderna.

här sitter jag

Jag, Beckan och Linnea

i lördags så var det så fint väder så först solade jag och sofie hela dagen
och sen grillade vi på kvällen

affie

Sofie

Jag.

det var allt för denna gången.

later

bilder

Hej, tänkte att ni skulle få lite bilder från vikbolandet.


haha, Alfred och Ville.
Vi var på en fest för en mässa som Alfred och Ville var med på.

Martina och jag på mässan

Jag, Ludde och Markus.
En solig dag i skolen

Pizza dags

Jag och Benjamin

Ludden och en kille från skolan.

jag är tjock, haha

Later

saknar er.

Så här känner vi oss just nu för att ewe inte kommer i helgen.


vi tre, vi har gått igenom mycket tillsammans.
glädje, förtvivlan, bråk, sorg...
ni känner mig bättre än många andra.

saknar er.

Later

Robin Hood

Igår var jag på bio med en massa vänner och vi såg Robin Hood.
Jag gillar inte filmer med massa dödande i, där man ser hur (i detta fallet) pilar och dolkar träffar människor.
Men jag tyckte ändå att Robin Hood var bra fast den var rå i vissa stunder.
Och det som gjorde den bra var ju såklart Robin Hood. Och att det var ett lyckligt slut.

Imorgon kommer SOFIE och jag blir lycklig av bara tanken. Ewe skulle ju också komma men hon fick inte ledig för hennes jobb hade gjort fel. Och just nu tycker vi INTE om hennes jobb.
För jag, Sofie och Ewe har ju planerat att träffas denna helg sedan i februari, och nu så får hon inte ledig fast hon sagt till för jättelängesen, och dem lovat att hjälpe henne att hitta en vikarie om hon skulle jobba den helgen. Ja ni förstår. VI TYCKER INTE OM HENNES JOBB JUST NU!

Men jag och Sofie skall i alla fall träffas och det skall bli kul.

Vad skall ni göra i helgen?


Jag, Ewe och Sofie.
Vad hade jag gjort utan er?
ÄLSKAR ER!

Later



Du Måste finnas.

Du Måste finnas

Du fördrev mig Gud.
Från mitt hemland slets jag bort.
Här är jag en flykting och en främling, och det ödet finner jag mig i.
Men du tog mitt barn, och du tar mej från min man,
jag kan inte längre se en mening.
Vad är det du vill? vad ska jag tro?

Tanken är svindlande, framför mig gapar en avgrund.
Hela mitt väsen gör uppror och vill säga nej.
Frågan är väckt och nu darrar min själ innför svaret.
Att du inte finns till, fast jag trodde på dig.

Vem skulle hjälpa mig uthärda livet härute?
Vem skulle ge mig den kraften som jag måste få?
Vem skulle trösta mig, jag är så liten på jorden?
Om du inte fanns till, ja vad gjorde jag då?

Nej du måste finnas, du måste. Jag lever mitt liv genom dig.
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav.
Du måste finnas, du måste, hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting. Om du inte fanns.

Aldrig förut har jag haft dig i tal eller tanke.
Det lilla ordet som skrämmer och plågar mig så.
Ordet är om, om jag bett alla böner förgäves?
Om du inte finns till vad ska jag göra då?

Vem skulle känna min ånger och sedan förlåta?
Friden i själen, ja vem skulle skänka mig den?
Vem skulle så ta emot mig till slut efter döden?
Om du inte fanns till, vem tog hand om mig sen?

Nej, du måste finnas, du måste, jag lever mitt liv genom dig.
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav.
Du måste finnas, du måste, hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting. Om du inte fanns

Du måste finnas du måste, hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting.
Om du inte fanns.

Jag gillar den
.
Kommer den som musikal snart så går jag och E på den :)

Later.

kalla mig gärna svag...

Jag tycker det är så löjligt och ganska komiskt hur många människar runt omkring oss jämt säger att vi krista endast tror på Gud för att vi inte kan komma på ett bättre eller vettigare sätt att förklara hur jorden, människan, ja allt kom till.
Eller hur religion endast är för osmarta och svaga människor. och att vi endast tror på Gud för att orka vardagen och svåra stunder i livet.

Men såhär är det för mig:
  • Jag tror på Gud även när jag är glad och livet leker.
  • Jag tror inte endast på Gud för att bevisa jorden och människans existens.
  • För Jorden och människan bevisar Guds existens.
  • Jag hade otroligt dåligt självförtroende och självkänsla innan jag blev kristen.
  • När jag mötte Gud så fick jag en bättre självkänsla och ett bättre självförtorende för att jag såg vem jag är i honom.
  • Jag var svag på många sätt innan jag blev kristen.
  • Men de senaste två åren (ett år på bibelskola och ett år som ungdomsledare) har jag växt som människa och i min tro och det har gjort mig till en starkare människa på väldigt många olika sätt.
  • Förr sökte jag min bekräftelse i att folk runt omkring mig skulle tycka om mig i allt jag gjorde, fest och allt vad världen hade att erbjuda.
  • Idag har jag insett att den bekräftelse jag och många andra behöver finns endast i Gud.
Jag kan komma på fler punkter men för mig är det faktiskt inte viktigt, det viktigaste för mig är att jag vet vad jag tror på. Och att min tro inte endast är för att veta hur världen kom till. Jag har faktiskt en relation med världen skapare och världens frälsare. Men det viktigaste är också visa på vem Jesus är och vad han har gjort för hela skapelsen och männskligheten på korset och i uppståndelsen. Och han gjorde det verkligen för ALLA, även om du tror eller inte tror på det.

Men kalla mig svag om du vill och tro gärna att jag endast tror på Gud för att jag inte har något vettigare sätt att förklara jorden och människans uppkommst. Det är upp till dig, men vem är det egentligen som dömer vem?



Jag är i alla fall väldigt stolt över att jag tror på Gud.

Later

25 års fest

Ikväll är det 25 års fest för Jonatan och det skall bli kul.
Det blir grill och chill ikväll så jag tror det kommer bli väldigt väldigt bra.
jag har ont i huvudet det är det ända som är lite jobbigt.
just nu har jag lite förfest och den består av godis och Michael Jackson. KAN DET BLI BÄTTRE?

Vad skall ni göra denna lördag?


en annan festkväll fast den med Madde.

Later

RSS 2.0